Wat is CISO & ISMS?

Een CISO (Chief Information Security Officer) is een senior leidinggevende binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van informatiebeveiliging en cybersecurity. De term "ISMS" staat voor "Information Security Management System" en verwijst naar het geheel van processen, procedures, beleid, en technologieën die een organisatie inzet om informatiebeveiliging te beheren en te verbeteren. Een CISO ISMS verwijst dus naar de rol van een Chief Information Security Officer in relatie tot het Information Security Management System van een organisatie.

CISO As A Service

Waarom een CISO?

Een CISO is van vitaal belang om de organisatie te beschermen tegen steeds evoluerende cyberdreigingen, om te voldoen aan regelgeving, om bedrijfscontinuïteit te waarborgen en om het bewustzijn van cybersecurity binnen de organisatie te vergroten. Ze spelen een sleutelrol in het waarborgen van de veiligheid en integriteit van de bedrijfsactiviteiten en gegevens.

Danny Baerts DPO
verwerking van persoonsgegevens

Hoe?

ISO/IEC 27001 omvat een uitgebreide lijst van controlemaatregelen die uiteenzetten hoe beveiliging in alle aspecten van een organisatie kan worden ingebed. Hoewel de certificering niet dwingend is, kan het implementeren van enkele of alle controles aanzienlijke voordelen opleveren, niet alleen voor de organisatie zelf, maar ook voor haar klanten en leveranciers. Het waarborgt een hoog niveau van informatiebeveiliging, vermindert het risico op gegevenslekken en verstoringen van de bedrijfsvoering, en versterkt het vertrouwen van belanghebbenden in de organisatie. Bovendien kan het aantonen van naleving van ISO/IEC 27001-normen een concurrentievoordeel opleveren en nieuwe zakelijke kansen creëren, omdat het aantoont dat de organisatie zich serieus inzet voor de bescherming van gegevens en informatiebeveiliging.

Contacteer ons!