Een disclaimer gebruiken op uw website

Er zijn veel websites die een disclaimer bevatten. Maar wat is het? Waarom heb je dit nodig? Is dit verplicht ? Wanneer moet u het hebben ?
Samen sterk! Ons team in actie op kantoor.

Deze informatie is geplaatst door Antwoord voor bedrijven | KVK | Ondernemersplein

Er zijn veel websites die een disclaimer bevatten. Maar wat is het? Waarom heb je dit nodig? Is dit verplicht ? Wanneer moet u het hebben ?

Wat?

Het is een tekst of bestand op uw website waarmee u de bezoeker meer informatie geeft over de inhoud van uw website. Je kan een disclaimer instellen op je website , blog of webshop maar je kan ze ook onderaan je mail toevoegen.

Aansprakelijkheid opnemen?

In enkele disclaimers staat dat de eigenaar van de website niet aansprakelijk is voor de informatie. Dit kan niet zomaar , er is een wet gergeld hiervoor. De Aansprakelijkheid is in de wet geregeld. Een disclaimer verandert daar niets aan. Bovendien is het een verklaring.

Waarvoor gebruikt u een disclaimer?

De aansprakelijkheid kan u niet uitsluiten met een disclaimer maar je kan er wel de juiste informatie meegeven. Wat kan u er in plaatsen?

  • Aangeven dat de teksten en foto’s op uw website zelf gemaakt zijn.
  • Uitleg geven over de inhoud van uw website.
  • Meegeven dat u geen expert of officiële instantie bent.
  • Informatie meegeven over reclame op uw website waarvoor u betaald heeft gekregen.

Verplicht?

Een disclaimer is niet verplicht.

Delen:

Meer berichten

GDPR En Openbaar Bestuur

Inleiding: In het digitale tijdperk waarin we leven, wordt het beheren van persoonsgegevens een steeds grotere uitdaging, vooral voor overheidsinstanties die een

cybersecurity in 2024

Cybersecurity Maatregelen In 2024

Inleiding: Na een uitdagend 2023, waarin zowel op het gebied van cybersecurity als wereldwijd opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvonden, richten we nu onze blik

Meer info: